Ryż z marchewką i kolendrą

Ryż z marchewką i kolendrą

Ajurweda dużą wagę przywiązuje do tego jak wyglądają potrawy.  To właśnie zmysł wzroku jest jednym z pierwszych, które przekazują informacje o posiłku. Zerknijcie na przepis na apetyczny, pomarańczowy ryż! Składniki: 1 filiżanka ryżu basmati 2 i 1/8 filiżanki gorącej...

czytaj dalej
Sześć smaków – kwaśny

Sześć smaków – kwaśny

Zapraszam Was na trzeci artykuł w  cyklu „Sześć smaków.” To kolejny, po przyprawach cykl, który wprowadza w podstawy kuchni ajurwedyjskiej. Publikowane w tym cyklu artykuły ukazały się w magazynie Yoga & Ayurveda. Kwaśny smak to smak polskiej zimy. Smak kiszonej...

czytaj dalej
Panchakarma – poznajmy się, część 1

Panchakarma – poznajmy się, część 1

Przy okazji przygotowań do wyjazdowej Panchakarmy we wrześniu, przygotowałam dla Was nowy cykl, w którym przybliżę i wyjaśnię nadal nieco tajemniczą Panchakarmę. Zapraszam do lektury! Nasza nauczycielka dr Shivani, powiedziała kiedyś, że Ajurweda jest jak ocean....

czytaj dalej

Rok z Ajurwedą

Rok z Ajurwedą

Oczyszczanie z Ajurwedą w 21 dni

Kurs on-line

Najnowsze wpisy

Kategorie

Agni Ajurweda na Facebooku