Jednym z bardziej zalecanych owoców na sierpień jest brzoskwinia. Nawilża, poprawia trawienie i wydalanie. Jest bardzo lekkostrawna, zalecana nawet malutkim dzieciom.
Dip brzoskwiniowy świetnie komponuje się z obiadem.
Składniki:
- 4 brzoskwinie
- 1 łyżeczka soku z cytryny
- 1 łyżeczka tandoori lub Lakszmi masala – mieszanki przypraw
- ½ łyżeczka soli
- 1 łyżka miodu
- 100 ml wody
1. Trzy brzoskwinie umyj, obierz i pokrój na spore kawałki. Gotuj w wodzie ok. 10 minut.
2. Czwartą brzoskwinię umyj, obierz i pokrój w drobną kostkę.
3. Ugotowane brzoskwinie wystudź i przełóż do blendera. Dodaj pozostałe składniki i zmiksuj. Na koniec wymieszaj z pokrojoną w kosteczkę brzoskwinią.
Dip brzoskwiniowy gotowy!
Jeśli masz chęć na zaskakujący, ajurwedyjski obiad, zapraszam Cię do skorzystania z przepisu na płatki orkiszowe na słono
Ciekawi Cię to jak Ajurweda podchodzi do przypraw? Zajrzyj do naszego ebooka Przyprawy w Ajurwedzie




















