Dip brzoskwiniowy – przepis

Jednym z bardziej zalecanych owoców na sierpień jest brzoskwinia. Nawilża, poprawia trawienie i wydalanie. Jest bardzo lekkostrawna, zalecana nawet malutkim dzieciom.
Dip brzoskwiniowy świetnie komponuje się z obiadem.

Składniki:

  • 4 brzoskwinie
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • 1 łyżeczka tandoori lub Lakszmi masala – mieszanki przypraw
  • ½ łyżeczka soli
  • 1 łyżka miodu
  • 100 ml wody

1. Trzy brzoskwinie umyj, obierz i pokrój na spore kawałki. Gotuj w wodzie ok. 10 minut.

2. Czwartą brzoskwinię umyj, obierz i pokrój w drobną kostkę.

3. Ugotowane brzoskwinie wystudź i przełóż do blendera. Dodaj pozostałe składniki i zmiksuj. Na koniec wymieszaj z pokrojoną w kosteczkę brzoskwinią.

Dip brzoskwiniowy gotowy!


Jeśli masz chęć na zaskakujący, ajurwedyjski obiad, zapraszam Cię do skorzystania z przepisu na płatki orkiszowe na słono

Ciekawi Cię to jak Ajurweda podchodzi do przypraw? Zajrzyj do naszego ebooka Przyprawy w Ajurwedzie