Pieczone zimowe warzywa - Ajurweda zrozumiale i dostępnie
Zupa Dalajlamy
13 sierpnia 2020
Kasza gryczana z rozmarynem
13 sierpnia 2020

Pieczone zimowe warzywa

13 sierpnia 2020

Pieczone zimowe warzywa to niesamowita potrawa rozgrzewająca ciało. Ma bardzo proste składniki, które bez problemu są dostępne zimą. Do tego potrzebujesz kilka przypraw i gotowe! Jeśli jesteś Vatą dodaj na sam koniec odrobinę octu jabłkowego lub cytryny.

Składniki:

  • 1 słodki ziemniak
  • 1 marchewka
  • kawałek dyni
  • 1 burak
  • 2 – 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka kuminu mielonego
  • 1 łyżeczka kurkumy
  • 2 – 3 szczypty czarnego pieprzu
  • 1 centymetr posiekanego imbiru
  • szczypta soli

Aktualnie wyświetlana jest treść zastępcza z Domyślne. Aby uzyskać dostęp do rzeczywistej treści, kliknij poniższy przycisk. Pamiętaj, że spowoduje to udostępnienie danych zewnętrznym operatorom.

Więcej informacji

1. Nagrzej piekarnik do 200 stopni.

2. Warzywa pokrój w kostkę. Marchew i buraka pokrój drobno. Dynię i słodkiego ziemniaka w większe kawałki.

3. Dodaj przyprawy i wymieszaj dokładnie wszystkie składniki w naczyniu do pieczenia.

4. Piecz około godziny. Pieczone zimowe warzywa gotowe.


Używanie przypraw w Ajurwedzie to sztuka. Dowiedz się więcej z wpisu Jak używamy przypraw w kuchni ajurwedyjskiej?

Więcej przepisów i sposobów na utrzymywanie równowagi znajdziesz w moich kursach online.

Powiązane wpisy

Zapisz się na listę oczekujących

Zapisz się na listę oczekujących

Zapisz się na listę oczekujących