Kasza gryczana z rozmarynem czyli polski produkt w roli głównej. Wiele osób mówi, że nie lubi kaszy, bo nie wie jak nadać jej wyrazisty smak. Proponuję kaszę gryczaną z południowoeuropejskim akcentem czyli rozmarynem.
Składniki:
1. Kaszę wypłucz na sitku.
2. Rozgrzej masło klarowane, dodaj rozmaryn i kaszę. Po chwili dodaj słonecznik.
3. Zalej gorącą wodą i posól do smaku.
4. W momencie zagotowania od razu skręć na minimum i gotuj pod przykryciem aż cała woda wyparuje.
5. Odstaw i zostaw pod przykryciem na kilka minut, żeby doszła.
Kasza gryczana z rozmarynem gotowa.
Jeśli chętnie dowiesz się czegoś więcej o tym, co Ajurweda mówi o smakach, zajrzyj do wpisu w ramach cyklu “Sześć smaków”
Po obiedzie czas na herbatę. Polecam Ci Jolly Tea – herbatę, która poprawia nastrój