Kasza gryczana z rozmarynem - Ajurweda zrozumiale i dostępnie
Pieczone zimowe warzywa
13 sierpnia 2020
Lakszmi masala
13 sierpnia 2020

Kasza gryczana z rozmarynem

13 sierpnia 2020

Kasza gryczana z rozmarynem czyli polski produkt w roli głównej. Wiele osób mówi, że nie lubi kaszy, bo nie wie jak nadać jej wyrazisty smak. Proponuję kaszę gryczaną z południowoeuropejskim akcentem czyli rozmarynem.

Składniki: 

  • 1 łyżka masła klarowanego – ghee
  • 1 łyżka słonecznika łuskanego
  • 1/2 szklanki kaszy gryczanej
  • 1 szklankę gorącej wody
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1 łyżka rozmarynu

Aktualnie wyświetlana jest treść zastępcza z Domyślne. Aby uzyskać dostęp do rzeczywistej treści, kliknij poniższy przycisk. Pamiętaj, że spowoduje to udostępnienie danych zewnętrznym operatorom.

Więcej informacji

1. Kaszę wypłucz na sitku.

2. Rozgrzej masło klarowane, dodaj rozmaryn i kaszę. Po chwili dodaj słonecznik.

3. Zalej gorącą wodą i posól do smaku.

4. W momencie zagotowania od razu skręć na minimum i gotuj pod przykryciem aż cała woda wyparuje.

5. Odstaw i zostaw pod przykryciem na kilka minut, żeby doszła.

Kasza gryczana z rozmarynem gotowa.


Jeśli chętnie dowiesz się czegoś więcej o tym, co Ajurweda mówi o smakach, zajrzyj do wpisu w ramach cyklu “Sześć smaków”

Po obiedzie czas na herbatę. Polecam Ci Jolly Tea – herbatę, która poprawia nastrój

Powiązane wpisy

Zapisz się na listę oczekujących

Zapisz się na listę oczekujących

Zapisz się na listę oczekujących